Piątek, 15 grudnia 2017. Imieniny Celiny, Ireneusza, Niny

Bananowiec - na zimno

2014-11-24 15:56:49 (ost. akt: 2014-11-25 01:31:45)

Bananowa pyszota ....

Składniki:

6 BANANÓW
3 GALARETKI CYTRYNOWE
100 g MASŁA
1 ŻÓŁTKO
1/2 SZKLANKI CUKRU PUDRU
1 OPAKOWANIE BISZKOPTÓW OKRĄGŁYCH

Można zamienić jedną z cytrynowych galaretek na np. truskawkową lub wiśniową, którą zalejemy wierzch.

Ugotować 2 galaretki w 3 szklankach wody. Odstawić do częściowego stężenia, następnie utrzeć żółtko z masłem i cukrem pudrem. Dodać galaretkę i wymieszać z rozgniecionymi bananami. Blaszkę posmarować tłuszczem i wyłożyć biszkoptami - wylać masę bananową na blaszkę.

Szósty banan pokroić w plasterki, skropić sokiem z cytryny i wyłożyć na wierzch. Zalać to trzecią zrobioną galaretką według przepisu na opakowaniu lekko tężącą i wstawić do lodówki do całkowitego stężenia ciasta.

Smacznego
Polub nas na Facebooku:

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB