Wtorek, 17 października 2017. Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora

Kulki z kaszy jaglanej i bananem

2014-11-12 12:38:36 (ost. akt: 2014-11-12 13:24:04)

Autor zdjęcia: dwojenakuchence.pl

Alternatywny i bardzo ciekawy pomysł na niskokaloryczny, ale słodki deser.

Składniki:
100 g kaszy jaglanej
2 pokrojone banany
1 łyżeczka cynamonu
4-5 suszonych daktyli
4 łyżki wiórków kokosowych
2-3 krople olejku waniliowego
2-3 łyżki gęstego soku malinowego lub wiśniowego

Posypka:
wiórki kokosowe
kakao
płatki migdałowe


Sposób wykonania:
Kaszę (wypłukać na sicie),banany i cynamon ugotować w szklance wody. Gdy kasza zgęstnieje odstawić do ostygnięcia. Dodać wiórki kokosowe, olejek waniliowy i posiekane daktyle oraz sok malinowy lub wiśniowy. Zmiksować i i schłodzić w lodówce. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego. Część obtoczyć w kakao, wiórkach kokosowych i w płatkach migdałowych. Przechowywać w lodówce.

K.P.
Polub nas na Facebooku:

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB