Wtorek, 17 października 2017. Imieniny Antonii, Ignacego, Wiktora

Kladdkaka

2014-11-06 11:51:59 (ost. akt: 2014-11-06 12:04:17)

Szwedzkie ciasto - pyszne i proste

Przepis

Składniki:
2jajka
220g cukru
120g masła
2/3 czubate łyżki kakao
120g mąki

Sposób przygotowania:
1.Masło topimy i studzimy.
2.Ubijamy jajka z cukrem na puszystą masę.
3.Do masy dodajemy przesianą mąkę, kakao i na koniec wlewamy masło (cały czas mieszamy)
4.Masę wylewamy do tortownicy wysmarowanej masłem, pieczemy w 160 stopniach przez ok 15min , kroimy po 15 min.
Zbyt długie pieczenie grozi tym, że ciasto nie będzie mokre i cudownie błotniste.
Najlepiej smakuje na ciepło z lodami
Ps. Można zrobić również muffinki
SMACZNEGO

K.P.
Polub nas na Facebooku:

Zobacz także

Komentarze (0)

Dodaj komentarz Odśwież

Dodawaj komentarze jako zarejestrowany użytkownik - zaloguj się lub wejdź przez FB